Metodii.com
Въпросник за въвеждане на стандарти за транслитерация и за фонетична клавиатура

 

     По-долу следва въпросник, който ще бъде разпространен сред български учени и общественици, институции и фирми. Ще потърсим съдействие от лингвисти, информатици, художници и от всеки, който има желание да помогне. Въпросникът ще се разпространява на ръка и чрез Internet. Целта е колкото се може повече хора да се включат в обсъждането и да допринесат за създаването на добър стандарт.

     Ако искате да погледнете въпросите, без да им отговаряте, то натиснете тук.

     Ако отговорите на въпросите, то Вашето име ще се появи в списъка на хората, участващи в дискусията, и написаното от Вас ще е достъпно за всеки. Списъка ще е подреден по азбучния ред на фамилиите на участниците в дискусията, без значение кой кога се е включил.

     По всяко време ще можете да влезете и да редактирате написаното от Вас. Ще се радваме, ако използвате тази възможност, за да може мненията ни постепенно да се доближат и да стигнем до общо приемливо решение. Въпросникът е дълъг, но не е необходимо да отговаряте на всички въпроси. Ако желаете, може да попълните донякъде и по-късно да се върнете и да добавите или промените нещо.

     Ако не искате повече да участвате в нашата дискусия, то можете да я напуснете и вашето име ще изчезне от списъка на попълнилите въпросника.

     Ако искате парола за редактиране или имате, но сте я забравили, то ние ще ви я изпратим.

     В началото на въпросника трябва да напишете името и фамилията си, както и накратко да се
представите (нещо като визитка). Например:

Иван Иванов, Учител по български език и литература
Петър Петров, Професор по Математика

     Пред първото име можете да напишете звание или титла. Също така, можете да напишете второто си име след първото. Например:

ст. н. с. д-р Петър Христов Петров, Професор по Математика

     Трябва да дадете и свой e-mail. Този адрес няма да се публикува, а ще се използва само за да ви изпратим парола за редактиране на въведената от вас информация.

     Ако имате проблеми при попълването, то трябва да се свържете с някого от техническите лица, поддържащи този въпросник.

След като се запознахте с техническата информация, може да преминете и към самия въпросник.


Назад към първата страница на инициативата