Пророкът Гочо

Metodii.com НачалоПреведиИзтеглиФорумИгриХораЧат BulgarianEnglishGreekRussian
Оттук можете да си вземете някои клавиатурни подредби и конвертори за транслитериране

    Клавиатурни подредби:

    Това са новите клавиатури, които вече са държавен стандарт. Непременно опитайте новата фонетика. Тя е много по-добра от старата, защото е съобразена с изискванията за ергономичност и е съгласувана с транслитерацията. Например в новата фонетика буквата В е на V вместо на W. 

    За Windows и Linux: 

    Новата Фонетика 
    Подобрения вариант на БДС 

    Други клавиатурни подредби (Windows XP и Vista):
    Фонетика за руски език 
 
 

    Конвертори за транслитериране:

    Предполагам ви се е искало да имате конвертор, който да може да превръща автоматично от Кирилица към Методиевица и обратно. Такъв конвертор (за Windows) вече съществува. Програмата се казва "Strawberry Tranclator". Тази програма е freeware създаден от екипа на Strawberry Prolog.

    Ако инсталирате на вашият компютър тази програма ще получите освен конвертора още 20 логически игри и компилатора Strawberry Prolog. Mожете да изтеглите тази програма от тук:

Bulgarian Translator (за български език)
Russian Translator (за руски език)

    Тук можете да прочете и упътването към тази програма (то съдържа и статията написана по този въпрос в брой 6/2001 на PC Magazine Bulgaria).
 

    Ако кирилицата не е изписана върху клавишите на клавиатурата ви, то това може да бъде направено от някоя от фирмите за надписване на клавиатури. 
 
Пишете ни: (защитен e-mail)
 Metodii.com е създаден от екипа на