Metodii.com НачалоПреведиИзтеглиФорумИгриХораЧат BulgarianEnglishGreekRussian

 
Инсталация на подобрения вариант на БДС

    Инсталация:
    Стартирате файла New_BDS.exe, за да инсталирате тази клавиатура на някоя от операционните системи Windows XP или Windows Server 2003. След стартирането на инсталацията ще се появи следния прозорец:
 

New_BDS.exe

    Натиснете бутона Setup и ще видите това:
 

    Инсталацията е завършена. Подобреният вариант на БДС е добавен в списъка на клавитурите и вече е активен.
 

    Деинсталация:
    За да деинсталирате подобрения вариант на БДС, отидете на бутона Start и изберете Settings => Control Panel => Add / Remove Programs. Там изберете подобрения вариант на БДС от списъка на инсталираните програми и дайте Remove.
 

    Полезна информация:
    Тази подредба ще работи без да създава никакви проблеми, защото е направена с Microsoft Keyboard Layout Creator. Тоест, тази клавиатурна подредба е направена с оригиналния инструмент предоставен от Microsoft.

    Инсталацията е изключително бърза и лесна. За целта дори не е нужно да сте с администраторски права. Трябва само да стартирате инсталационния файл, който представлява саморазархивиращо се EXE. Инсталацията протича по следния начин: Саморазархивиращото се EXE ще създаде временна директория на вашия компютър, в която ще разархивира този zip, след което ще стартира Setup.exe, което ще извърши инсталацията. Накрая временната директория ще бъде автоматично изтрита, за да не заема място на компютъра ви.
 

    За Windows Vista:
    За Windows Vista не е нужно да инсталирате подобрения вариант на БДС, защото там той е включен в списъка на стандартните клавиатури. Ще го намерите под името Bulgarian.
 

    Инсталация за Linux:
    Онези от вас, които използват X Window и искат да използват новите клавиатурни подредби за писане на български език, нека да изтеглят този файл и да го сложат на мястото на /etc/X11/xkb/symbols/pc/bg. 
 
 
 

Пишете ни: (защитен e-mail)
 Metodii.com е създаден от екипа на